Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Χρήστος Σινάνης υποδέχθηκε στο γραφείο του την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου παρουσία των τριών τοπικών βουλευτών της κυβέρνησης (κα Παναγιώτα Δριτσέλη, κο Αθανάσιο Παπαδόπουλο, κο Χρήστο Σιμορέλη), του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κου Ιωάννη Μπουτίνα, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε την υπουργό για την παρουσία της στην πόλη, της επισήμανε το θέμα της στελέχωσης με προσωπικό του Σπηλαίου και του Μουσείου στη Θεόπετρα. Σε ότι αφορά το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος των Μετεώρων αποφασίστηκε να συζητηθεί εκτενώς στην απογευματινή ανοικτή διαβούλευση.

Ο κύριος Σινάνης, σε ανάμνηση της σημερινής επίσκεψης της υπουργού, της έκανε δώρο μία εικόνα της Παναγίας, αντίγραφο της εικόνας που κοσμεί το τέμπλο της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου.

Η υπουργός ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή και πριν αποχωρήσει για την επίσκεψή της στα Μετέωρα, επισκέφθηκε το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου.

Το βράδυ της Πέμπτης, στο δημαρχείο της Καλαμπάκας, πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση με θέμα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη «θέσπιση χρήσεων και δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Μετεώρων».

Η κ. Κονιόρδου, μετά την ξενάγησή της στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου, δήλωσε πως η «σημερινή διαβούλευση θα δώσει την δυνατότητα να συνυπάρξουν αρμονικά διαφορετικές δραστηριότητες, σεβόμενες την μοναδική φυσιογνωμία αυτού του μνημείου».

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως καλή τη πίστει και με δυνατότητα ειρηνικής συνύπαρξης θα μπορέσουμε να βρούμε μια καλή λύση», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού. Αξίζει να τονιστεί, πως κάτοικοι της περιοχής, αλλά και η κίνηση Μετέωρα για Όλους, τονίζουν πως το προεδρικό διάταγμα απαγορεύει ορισμένες αθλητικές και τουριστικές δράσεις στα Μετέωρα.

Στη δημόσια διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ, αναμένεται να συμμετάσχει πλήθος τοπικών φορέων, όπου θα ακουστούν οι γνώμες και οι απόψεις τους για την δυνατότητα χρήσεων και δραστηριοτήτων στους ιερούς βράχους των Μετεώρων.