Εξηγήσεις από την Περιφέρεια Αττικής ζητά ο Δήμος Αμαρουσίου για την απόρριψη της πρότασης του για τον ΟΧΕ

0
333

Έντονη ήταν η αντίδραση του δήμου Αμαρουσίου για την τελική απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Αττικής για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) που έλαβαν έγκριση, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές η πρόταση που κατατέθηκε για το Βόρειο τομέα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής των δήμων που συμμετέχουν στη κατάθεση της ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την συγκρότηση του «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» (ΜΕΑΠ) της Αττικής, εκφράζει την έκπληξή του για τη μην έγκριση του φακέλου που υποβλήθηκε και ζητά από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής να καταθέσει αιτιολογημένη θέση για τους λόγους της μη έγκρισης της πρότασης του.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, προτίθεται να αξιοποιήσει όλα τα προβλεπόμενα μέσα προκειμένου να λάβει την αναγκαία πληροφόρηση για τους λόγους απόρριψης της πρότασης.

Ο δήμος τονίζει:

“Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι οι λόγοι απορρίψεις εδράζονται στα κριτήρια της σχετικής πρότασης και δεν έχουν παρεισφρήσει άλλου είδους παράγοντες και σκοπιμότητες.

Με δεδομένο ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Ευρώπη και έχουν ως τελικό αποδέκτη τους πολίτες και δημότες μας θέλουμε να ενημερωθούμε το συντομότερο δυνατό για το τι έχει συμβεί.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση υπεβλήθη, από τους δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης – Ψυχικού, με την συγκρότηση «Εταιρικής Συνεργασίας» και τη σύσταση κοινής «Αστικής Αρχής» με την Επωνυμία «Εταιρική Σχέση Βόρειου Τομέα Αθηνών» (North Athens Partnership).

Ο πληθυσμός της περιοχής παρέμβασης ανέρχεται στα 420.423 άτομα και αποτελεί το 71% του συνολικού πληθυσμού του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Στον Στρατηγικό Στόχο της πρότασης ήταν η ανάδειξη της ειδικής αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής, αλλά και της Αττικής γενικότερα”.