Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Κοπάδια αγριόχοιρων που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα εντός κατοικημένων περιοχών – Έντονη διαμαρτυρία από τον Δήμαρχο

0
257

Τις έντονες διαμαρτυρίες του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη προς τους αρμόδιους φορείς προκάλεσε το «απαράδεκτο φαινόμενο εν έτει 2017», όπως το χαρακτηρίζει, να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα εντός κατοικημένων περιοχών κοπάδια αγριόχοιρων!

Είναι ενδεικτικές, αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, οι εικόνες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο Πανόραμα και στις παρυφές του Χορτιάτη και του Ασβεστοχωρίου: επιθέσεις από κοπάδια σε αυλές, σε οικόσιτα ζώα και σε καλλιέργειες! Και είναι αυτές που οδήγησαν τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του προς τις αρμόδιες αρχές.

Μεταξύ άλλων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε επιστολή του προς τους ανωτέρω ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν –εν έτει 2017- ανενόχλητα κοπάδια αγριόχοιρων μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να σκορπούν την ανησυχία στους κατοίκους, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες αν και ενημερώθηκαν δεν αντιδρούν. Ζητά δε από τους αρμόδιους να τον ενημερώσουν για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν, έτσι ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι από τις επιθέσεις, αλλά και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

«Είναι δείγμα των πολύ χαμηλών αντανακλαστικών της ελληνικής πολιτείας να μην μπορεί να αντιμετωπίσει οργανωμένα τέτοια φαινόμενα. Ο δήμος μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης καταγγελιών και έντονων διαμαρτυριών πολιτών για αυτές τις επιθέσεις και ενημερώσαμε σχετικά πολλές φορές το Δασαρχείο. Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Ζητάμε άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα, έτσι ώστε να μην έχουμε ατυχήματα αλλά και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία καθώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν μεταδιδόμενες στον άνθρωπο ασθένειες», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

«Σε κάθε περίπτωση είναι ντροπή προς την Ελληνική Πολιτεία εν έτει 2017 πληθυσμοί σε κατοικημένες περιοχές να αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα και το Κράτος να παραμένει ασυγκίνητο».