Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ που θα προχωρήσει στην εκκαθάριση του οργανισμού, με πρόεδρο τον Στέλιο Παππά, καθώς και τις διοικήσεις του ΟΣΕΘ και του ΑΣΥΘ, (των δημοσίων φορέων που αναλαμβάνουν τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης), ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Τη θέση του διευθυνόντος συμβούλου αναλαμβάνει ο πολιτικός μηχανικός κ. Σάββας Παναγιωτίδης.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι πλέον μέλη και οι Ακρίτας Καϊτατζής (νομικός), Μανώλης Λαμτζίδης (δικηγόρος – πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), Φώτης Μπίμπασης (πρόεδρος του Σωματείου Εμποδιζόμενων Ατόμων «Αναπηρία Σήμερα»), η δημοσιογράφος Όλγα Γιάννη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα ως εκπρόσωπος του δήμου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γαβριήλ Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

«Σήμερα, ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, είναι γεγονός που «έχει τη δική του σημειολογία. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Γι’ αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου, με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά.»

Η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά, ως επικεφαλής του ΟΑΣΘ προκάλεσε αντιδράσεις στην αντιπολίτευση η οποία έκανε λόγω για οικογενειοκρατία και έλλειψη αντικειμενικότητας στην επιλογή στελεχών.