Ο Δήμος Κέρκυρας διεκδικεί 8,5 εκ. ευρώ για τη διαχείριση απορριμμάτων

0
306

Τη διεκδίκηση πόρων 8,5 εκ ευρώ από πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων σε νησιωτικούς δήμους έκανε δεκτή με τις ψήφους της πλειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας.

Όπως εξήγησε ο  Δήμαρχος Κ. Νικολούζος,  πρόκειται για μια προσπάθεια εξεύρεσης πόρων που θα χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια του μηχανισμού διαλογής των σύμμεικτων απορριμμάτων της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Ο μηχανισμός αυτός θα μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομο αλλά και να «κουμπώσει» με το εργοστάσιο κομποοστοποίησης στο δεύτερο στάδιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Από την πλευρά της μειοψηφίας ακούστηκαν επικρίσεις για επί μέρους και όχι ολοκληρωμένο σχεδιασμό, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση δεν είναι διασφαλισμένη, δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη μελέτη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός θα μπορεί να συνεργαστεί με τη δεύτερη φάση της κομποστοποίησης.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία να δοθεί σε ιδιώτη η αποκομιδή των απορριμμάτων σε τουριστικές περιοχές του νησιού για το επόμενο 20ήμερο του Αυγούστου.