Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, κάνοντας συνεχώς βήματα προς την ψηφιακή εποχή, προχώρησε στην δημιουργία διαδραστικής εφαρμογής για κινητά και tablets με την ονομασία e-Rafina και η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για στο GoogleStore και το AppStore.

Η εφαρμογή εκμεταλλευόμενη όλες τις λειτουργίες και σύγχρονες τεχνολογίες των smartphones αναπτύσσεται με γνώμονα την αμεσότητα στην ενημέρωση και την αμφίδρομη επικοινωνία των χρηστών και της πόλης τους.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα και από όπου και αν βρίσκονται, για θέματα που αφορούν σε υπηρεσίες του Δήμου (ΚΕΠ, Υπηρεσίες Δήμου, Βιβλιοθήκη, Κέντρο Υγείας, Πνευματικό Κέντρο, Νομικά Πρόσωπα, Πολιτική Προστασία κλπ), για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για ανακοινώσεις γενικού και ειδικού περιεχομένου αλλά και για προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τον Δήμο μας έχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες αναφορικά με την ιστορία του και τα αξιοθέατά του.

Σημαντική είναι και η αμφίδρομη επικοινωνία με τους Δημότες, οι οποίοι μέσω της εφαρμογής θα μπορούν εύκολα να στέλνουν μηνύματα με παρατηρήσεις , ερωτήσεις αλλά και προβλήματα που εντοπίζουν. Σε επόμενη φάση ανάπτυξης η εφαρμογή θα διατίθεται και στα αγγλικά και θα παρέχει δυνατότητα συναλλαγών.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία ενός ψηφιακού Δήμου που θα εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας πάντα την τεχνολογία προς όφελος των πολιτών.

Ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού site (www.rafina-pikermi.gr), οι ψηφιακές υπογραφές των αρμοδίων υπαλλήλων για δυνατότητα διεκπεραίωσης διαδικασιών μέσω διαδικτύου, τα ανοιχτά δεδομένα (opendata) και η διαδραστική εφαρμογή για κινητά και tablets είναι μόνο μερικά βήματα στην κατεύθυνση του ψηφιακού δήμου που έχουμε υποσχεθεί και υλοποιούμε προς όφελος των πολιτών.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
Ευάγγελος Μπουρνούς