Η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου επισκέφτηκε τη Ρόδο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ρόδου κου. Φώτη Χατζηδιάκου με στόχο την επιτόπου συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση του θέματος σύναψης προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το οποίο παραμένει στάσιμο από το 2004, αναφέρει ο Δήμος Ρόδου.

Την Τρίτη, μαζί με τον Δήμαρχο, παρουσία του βουλευτή κου. Δημήτρη Γάκη, του Αντιδημάρχου κ. Τέρη Χατζηιωάννου, της καθηγήτριας του ΕΜΠ και προέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ. Τόνιας Μοροπούλου, της προϊσταμένης της εφορείας αρχαιοτήτων κ. Μάνιας Μιχαηλίδου, και υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέφτηκαν τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, καθώς και περιμετρικά τα Τείχη και την Τάφρο, προκειμένου να έχει ίδια αντίληψη η Υπουργός και οι συνεργάτες της για τα κτίρια και τα μνημεία τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου της.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κυρίως συνάντηση εργασίας για την προώθηση της υπόθεσης της προγραμματικής σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη στην οποία επισημοποιήθηκε η σύσταση τετραμελούς επιτροπής για τη μελέτη και προετοιμασία για την προστασία, ανάδειξη, διαχείριση, και αειφόρο ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, αποτελούμενης από τον κο. Βαγγέλη Πολίτη, διευθυντή του γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού, του κ. Χατζηδιάκου, της κ. Μιχαηλίδου και της κ. Μοροπούλου.

Με τη σύσταση της Επιτροπής αυτής δρομολογείται επιτέλους η υπόθεση της Προγραμματικής Σύμβασης με άμεσο στόχο την ολοκλήρωση του πορίσματος και την υπογραφή της προγραμματικής μέχρι τον Απρίλιο του 2018, εξασφαλίζοντας επιτέλους την αειφόρο ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και ολόκληρης της Ρόδου.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σύσκεψης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ρόδου για «τη φιλοξενία και την περιήγηση στη μοναδική Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου» ενώ παρουσιάστηκε βέβαιη πως «με καλή και γόνιμη συνεργασία προχωράμε για ένα μέλλον δημιουργικό για την πόλη και τους πολίτες».

Μετά τη συνάντηση, η Υπουργός επισκέφτηκε το Εθνικό Θέατρο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η επισκευή του μνημείου αυτού.

Το απόγευμα ο κος. Χατζηδιάκος και η κα. Κονιόρδου θα επισκεφτούν τη Λίνδο, τον οικισμό αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.