Τη δικαίωση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και του ελληνικού δημοσίου προχώρησε αποφάσισε το Ειρηνοδικείου Πειραιά αναφορικά με  την αντιδικία που είχαν με την Εθνική Τράπεζα, γύρω από την έκταση των Λιπασμάτων.

Όπως έκανε γνωστό την Τρίτη το υπουργείο Ναυτιλίας με ανακοίνωσή του με την υπ’ αριθμό 115/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιά απερρίφθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων νομής που είχε καταθέσει η εταιρεία με την επωνυμία «Πρότυπος Κτηματική Τουριστική Α.Ε.» κατά του Δήμου Κερατσινίου, ισχυριζόμενη ότι ο δήμος εκτελούσε εργασίες μέσα σε τμήμα του χώρου της έκτασης των Λιπασμάτων που θεωρεί ιδιοκτησία της.

Η εταιρία, που είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, στις 9 Μαΐου 2017 είχε καταθέσει την αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πειραιά, επικαλούμενη μεγάλης έκτασης αυθαίρετες επεμβάσεις εκ μέρους του δήμου, με την καταπάτηση έκτασης εμβαδού 37.179 τ.μ. στο συγκεκριμένο χώρο. Στη δίκη που έγινε στις 22/6/2017 το ελληνικό δημόσιο άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου Κερατσινίου, ενώ η απόφαση που εκδόθηκε την Δευτέρα 7 Αυγούστου δικαιώνει το δήμο και το ελληνικό δημόσιο.

Η αποκλειστική χρήση 86 στρεμμάτων (παραλιακό μέτωπο)-μέσα σε αυτά είναι και περίπου 20 στρέμματα που διεκδικεί η Εθνική Τράπεζα- από τα 640 συνολικά των Λιπασμάτων εξαιρέθηκε από την Σύμβαση Παραχώρησης ελληνική δημοσίου-ΟΛΠ και μετά από νομοθετική ρύθμιση του τότε υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα (άρθρο 19 του νόμου 4404/2016) αποδόθηκε στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Είχε προηγηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των γειτονικών δήμων.