Δήμος Ιθάκης: Επιστολή προς τον Πάνο Σκουρλέτη για τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση των μικρών δήμων

0
269

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη με την οποία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό του Δήμου Ιθάκης από την πρόσφατη απόφαση του υπουργού να αποδοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς και ορεινούς δήμους, με κριτήρια που αποκλείουν το Δήμο από την ομάδα των δικαιούχων απέστειλε ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας.

Στην επιστολή του ο κ. Στανίτσας τονίζει ότι η Ιθάκη ανήκει το Δίκτυο Μικρών Νησιών και ζητά την τροποποίηση της σχετικής απόφασης «ώστε ο Δήμος της Ιθάκης αλλά και άλλοι μικροί νησιωτικοί δήμοι που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να δικαιωθούν της ενίσχυσης».

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Ιθάκης προς τον υπουργό Εσωτερικών:

Αξιότιμε κ. υπουργέ

Η πρόσφατη απόφασή σας να αποδοθούν 20 εκατομμύρια ευρώ σε μικρούς και ορεινούς δήμους με κριτήρια που αποκλείουν το δήμο μας από την ομάδα των δικαιούχων, μας αναγκάζει να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή για να σας εξηγήσουμε ότι αυτός ο αποκλεισμός είναι άδικος, ενώ η Ιθάκη ανήκει στο Δίκτυο Μικρών Νησιών.

Είναι γνωστό ότι για ιστορικούς αλλά και αντικειμενικούς λόγους τα πληθυσμιακά όρια για να συμπεριληφθεί ένα νησί στο δίκτυο και να απολαμβάνει των αντίστοιχων «προνομίων» είναι 3.100 κάτοικοι και έγινε ακριβώς για την Ιθάκη η οποία στην απογραφή του 2001 είχε υπερβεί τους 3000 κατοίκους.

Για τους ίδιους λόγους θεωρούμε ότι η απόφασή σας μας αδικεί, γι αυτό σας παρακαλούμε να τροποποιήσετε την απόφασή σας ώστε ο Δήμος της Ιθάκης αλλά και άλλοι μικροί νησιωτικοί δήμοι που με δυσκολία ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να δικαιωθούν της ενίσχυσης.