Τους Έλληνες ομογενείς από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Γεωργία, το Καζακστάν, την Αρμενία και την Μολδαβία, καθώς επίσης και τους υπεύθυνους του προγράμματος «Στα ίχνη του Καζαντζάκη», υποδέχτηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους επισκέπτες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχάρη τα παιδιά για την συμμετοχή τους στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα και τους παρακίνησε να μελετήσουν όσο περισσότερο μπορούν τον μεγάλο στοχαστή, αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφτηκε την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου, όπου με την συμμετοχή και του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου, αρχαιολόγου Γιώργου Τζωράκη θαύμασαν τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από την Συλλογή Μεταξά και τις περιοχές του Μαλεβιζίου.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων ομογενών περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, καθώς, στο μουσείου το Δ. Θεοτοκόπουλο στο Φόδελε και γεύμα στη Ροδιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Μανουσάκης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, η Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ. Εύη Αποστολάκη και ο Υπεύθυνος Πολιτιστικών του Δήμου Κώστας Τριγώνης.