Μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα, για τέταρτη ημέρα.

Σύμφωνα με τον γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, «η κατάσταση είναι καλύτερη στα Κύθηρα. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς». Όπως υπογράμμισε ο κ. Καπάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα, βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 3 χωματουργικά μηχανήματα του στρατού, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Το βράδυ της Κυριακής εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, η Ιερά Μονή Μυρτιδίων, από μοναχές και προσκυνητές, επειδή οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.

Ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, τόνισε πως πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί ενώ θεωρεί πως έγινε μία εντελώς λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων καθώς κι ότι καθυστέρησαν πάρα πολύ να έρθουν.