Δήμος Αγίου Νικολάου: Δημοπρατήθηκε το έργο για τη βελτίωση της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων της Νεάπολης

0
250

Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή των νέων εργατικών κατοικιών (100 μ.), η επέκταση του δικτύου επί της οδού Δρήρου (70 μ.) καθώς και οι επεκτάσεις στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης (100μ.), περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στην μελέτη για την κατασκευή του έργου “Βελτίωση συνθηκών αποχέτευσης όμβριων υδάτων Νεάπολης” που δημοπράτησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου με το ποσό των 122.825,63 ευρώ, και που αναμένεται να καλυφθεί από πιστώσεις ίδων πόρων.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σχολίασε ότι με το έργο αυτό, που ήδη υλοποιείται στην συγκεκριμένη περιοχή, αντιμετωπίζεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, το ζήτημα που υφίσταται με τα όμβρια ύδατα.

Εξ΄άλλου -όπως έκανε γνωστό- σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Επιχείρησης, προβλέπεται επίσης, η ανακατασκευή των υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής, τα οποία λόγω της παλαιότητας τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η επισκευή τους κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Η αντιμετώπιση των ομβρίων καθώς και της βατότητας των δρόμων στην περιοχή της παλιάς “Κεραμουργικής” αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο, ένα χρόνιο ζήτημα που υφίσταται στην περιοχή, προσέθεσε, ενώ όπως ανέφερε με την προβλεπόμενη -πολύ σύντομα- σύνδεση του δικτύου Αποσελέμη με την Νεάπολη, θα δοθεί η δυνατότητα προκειμένου ν΄ υλοποιηθούν δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων της εν λόγω περιοχής.