Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Σε λειτουργία το σύστημα αυτόματης μίσθωσης ποδηλάτων

0
271

Σε λειτουργία τέθηκε σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ο δήμος προμηθεύτηκε 42 ποδήλατα που είναι πλέον διαθέσιμα στους δημότες και τους επισκέπτες με τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στον ποδηλατικό σταθμό της Πλατείας Δημαρχείου Ευόσμου, από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα και τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Ανδρεάδη.

Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων είναι μια υπηρεσία καθημερινής αστικής μετακίνησης που απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και σαν στόχο έχει την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης, που συμβάλλει τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Φορέας υλοποίησης του συστήματος είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, ενώ όσοι χρησιμοποιούν τα ποδήλατα οφείλουν να τα επιστρέφουν σε έναν από τους πέντε ποδηλατικούς σταθμούς που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία του δήμου.