Το παράδειγμα για την αλληλεγγύη που οφείλει να επικρατεί μεταξύ των δήμων της χώρας δίνει το Περιστέρι. Ο Δήμος Περιστερίου δώρισε τέσσερα απορριμματοφόρα στους Δήμους Χαϊδαρίου, Καλαβρύτων, Ζαχάρως και Γ. Καραϊσκάκη Άρτας, μετά την ανανέωση του στόλου καθαριότητας με οχήματα τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και χαμηλότερων ρύπων (Euro 6).

Στις 3 Αυγούστου 2017 ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης παρέδωσε το απορριμματοφόρο στο Δήμαρχο Καλαβρύτων Γεώργιο Λαζουρά, που βρέθηκε στο Περιστέρι γι’ αυτό το λόγο.

Ο κ. Παχατουρίδης σε δηλώσεις του, τόνισε: «Όταν έχεις τη δυνατότητα και μπορείς, ασφαλώς και πρέπει να βοηθάς, Δήμους που έχουν ανάγκη τη βοήθειά σου. Όπως είναι γνωστόν σε όλους, ο Δήμος Περιστερίου είναι ένας Δήμος με υπερεπάρκεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, μετά και από την πρόσφατη ανανέωση του στόλου καθαριότητας με τελευταίου τύπου μηχανήματα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παχατουρίδη, τους Αντιδημάρχους και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του απορριμματοφόρου, που θα καλύψει βασικές ανάγκες του μεγάλου σε έκταση ιστορικού Δήμου του. – Στην παράδοση του απορριμματοφόρου παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μ. Τσιώτα – Μάρκου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλ. Σταυρούλιας, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Καλαβρύτων Δ. Κοντογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Καλαβρύτων Δ. Χουλιάρας και Β. Καρράς και στελέχη των διευθύνσεων καθαριότητας των δύο Δήμων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παχατουρίδη, τους Αντιδημάρχους και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του απορριμματοφόρου, που θα καλύψει βασικές ανάγκες του μεγάλου σε έκταση ιστορικού Δήμου του.