Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο προϊόν του τόπου, το λάδι, ξεκινά σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου, στο Πάρκο Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης στους Γαργαλιάνους.

Τίτλος του είναι, «Στα μονοπάτια της ελιάς» και διοργανωτές, ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6.00 το απόγευμα με εικαστική δραστηριότητα- δημιουργικό εργαστήριο,για παιδιά έως 15 ετών, με θέμα την ελιά ως καλλιτεχνικό αντικείμενο  και ως πολιτιστικό προϊόν. Η δράση υλοποιείται με τη συμβολή του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Τριφυλίας.

Στις 9.00 το βράδυ το κοινό θα παρακολουθήσει ομιλία για τη διατροφική αξία του ελαιολάδου.

Στο χώρο του Πάρκου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας εκθεμάτων του Μουσείου Σπάρτης, με θέμα την ελιά.

Αύριο Παρασκευή 4 Αυγούστου στο χώρο του Πάρκου Μπρίσκειου Βιβλιοθήκης,  στις 8.00 το βράδυ θα λειτουργεί έκθεση των ζωγραφικών έργων της εικαστικής δραστηριότητας με θέμα την ελιά, ενώ λίγο αργότερα οι επισκέπτες του χώρου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν συμβουλές για «Ορθές πρακτικές από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του σπιτιού.

Στη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων το κοινό θα γευτεί λαδομαγειρέματα, κέρασμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, ενώ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει βραβευμένα ελαιόλαδα σε μπουφέ γευσιγνωσίας, με την καθοδήγηση του πιστοποιημένου Pro Olive Expert, Γιάννη Καρβέλα.

Η γιορτή του λαδιού, θα κλείσει στις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής, με μουσική συναυλία, στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων.