Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γεώργιος Σωφρόνης, με μήνυμά του εκφράζει τις ευχαριστίες του Δήμου προς τα στελέχη της Πολιτική Προστασίας, την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία τους στη μεγάλη μάχη για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς της 31ης Ιουλίου, όσο και της πυρκαγιάς της 1ης Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αναβύσσου.

Όπως αναφέρει ο κ. Σωφρόνης, «τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε απολογισμό με σκοπό να αποκατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλήγματα που προκλήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον».

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου Σαρωνικού:

Από το απόγευμα της 31ης Ιουλίου και ύστερα από ολονύχτια μάχη με τις πολλές και διαφορετικές εστίες φωτιάς και μετά την πρωινή επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η πυρκαγιά στο Δήμο Σαρωνικού τέθηκε υπό έλεγχο. Άμεσα επίσης αντιμετωπίστηκε και η νέα πυρκαγιά της 1ης Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Πσντελεήμονα Αναβύσσου. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ευτυχώς, από την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με επικεφαλής τους κ.κ. Δ. Σόφο και Δ. Λιοδακάκη , που σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Περιφέρεια Αττικής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς και έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες και τον αέρα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δήμους της Αττικής και τον ΣΠΑΠ, ο οποίοι συνέβαλαν αποτελεσματικά με εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αντιδημάρχους, στους Δημοτικούς Συμβούλους, στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, στους Τοπικούς Συμβούλους, άλλα και στους Δημότες που βοήθησαν με όποια μέσα διέθεταν, αποδεικνύοντας ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες.

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας και των γύρω Δήμων, στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, στους εργαζόμενους του Δήμου Σαρωνικού και σε όλους τους αφανείς ήρωες που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καλυβίων κυρία Ε. Κρανιά και την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια κυρία Μ. Γκίνη, ο οποίες κράτησαν ανοιχτό το Κ.Υ. καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ο άριστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου παρά το μέγεθος της πυρκαγιάς και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καταφέραμε να μην πλησιάσει τις κατοικημένες περιοχές και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε απολογισμό με σκοπό να αποκατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλήγματα που προκλήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ