Ο Δήμος Μαραθώνα, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης , ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), αναδεικνύει το ανθρώπινο του πρόσωπο, χτίζοντας σχέσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς ανάμεσα στους δημότες του, διοργανώνοντας έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, για τις ανάγκες των πασχόντων μεσογειακής αναιμίας την..

Πέμπτη 03 Αυγούστου,  από 17.00μ.μ. έως 21.00μ.μ., στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο,  στη Λεωφόρο Μαραθώνος 196, στην αίθουσα Βιβλιοθήκη.

Στην Ελλάδα 2.900 άτομα πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία (1500 από τα οποία, βρίσκονται στην Αττική) και χρειάζονται 110.000-120.000 μονάδες αίματος ετησίως, προκειμένου να μεταγγιστούν. Σε περιόδους που οι διαθέσιμοι αιμοδότες μειώνονται, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Αττική κατά την θερινή περίοδο, οι ανάγκες μετάγγισης των χρόνιων ασθενών παραμένουν σταθερές, δημιουργώντας αγωνία για την θεραπεία τους.

«Δεν χρειάζεται να υπάρχει λόγος για να βοηθήσεις κάποιον, αν όμως πρέπει να ονομάσεις έναν, ας είναι ο λόγος αυτός, η ίδια η ζωή……… ΕΣΥ, θα έρθεις;»