Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Λήμνου προς τη Θεανώ Φωτίου για την περικοπή ωφελουμένων στους παιδικούς σταθμούς

0
288

Με επιστολή της προς την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λήμνου κ. Μαγδαλνή Τούφου εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την περικοπή ωφελούμενων γονέων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017- 2018.

Η επιστολή της κ. Τούφου έχει ως εξής:

Κατόπιν της ανακοίνωσης των οριστικών πινάκων κατάταξης δικαιούχων του προγράμματος ¨Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής¨ για το σχολικό έτος 2017-2018, με έκπληξή μας διαπιστώσαμε την αδικαιολόγητη περικοπή ωφελούμενων γονέων, και άρα και στην χρηματοδότηση του Οργανισμού μας παρά τη μεγάλη συμμετοχή των γονέων και την προσφορά θέσεων από τον Οργανισμό μας .

Συγκρίνοντας δε τα φετινά αποτελέσματα που αφορούν τους μοναδικούς δύο (2) Παιδικούς Σταθμούς της Λήμνου με τις θέσεις που εγκρίθηκαν στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου αλλά και πανελλαδικά, παρατηρούμε ότι η ακριτική Λήμνος με τις περιορισμένες δυνατότητες και το μεγάλο ποσοστό φτωχοποιημένου πληθυσμού, έχει υποστεί παράλογη μείωση στις επιδοτούμενες θέσεις, την οποία και αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Ενώ οι θέσεις που διαθέσαμε στο πρόγραμμα Εναρμόνισης της ΕΕΤΑΑ για τους δύο και μοναδικούς Παιδικούς Σταθμούς της Λήμνου που εξυπηρετούν τις ανάγκες των γονέων όλου του νησιού ανέρχονται σε 35 θέσεις στον Δημοτικό Παιδικό Μύρινας και 45 θέσεις στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μούδρου, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μόλις 30 παιδιά συνολικά τοποθετούνται στις Δομές μας ενώ άλλες πενήντα τρεις αιτήσεις (53) μητέρων με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακας αιτουσών δε λαμβάνουν voucher λόγω έλλειψης χρηματοδότησης ή άνισης κατανομής !

Ειδικότερα στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μύρινας τοποθετούνται μόλις εικοσιέξι παιδιά και στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μούδρου που εξυπηρετεί τις ανάγκες του μισού νησιού, τοποθετούνται μόλις τέσσερα παιδιά !

Και όλα αυτά ενώ τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΤΑΑ καταδεικνύουν ότι στο νομό Λέσβου ο αριθμός των αιτήσεων για το πρόγραμμα της Εναρμόνισης αυξήθηκε κατά 10,3% τη στιγμή που σε πολλές περιοχές της επικράτειας παρατηρείται μείωση στον αριθμό των αιτήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!

Το Νομικό μας Πρόσωπο δείχνει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία μας στην σημερινή εποχή της κρίσης , στηρίζοντας όσο μπορεί μέσα από τις κοινωνικές του δομές τους ακρίτες συντοπίτες μας και γι΄αυτό ζητάμε και τη δική σας συνδρομή .

Παρακαλούμε και εσείς λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα στοιχεία που σας παραθέτουμε , και εφόσον προχωρήσετε σε ανακατομή των αδιάθετων voucher , όπως δείξετε την ανάλογη ευαισθησία και μεριμνήσετε για την χορήγηση πρόσθετων voucherκαι την τοποθέτηση όλων των μητέρων με πλήρη φάκελο στους Παιδικούς Δημοτικούς Σταθμούς του Οργανισμού μας.