Δήμος Παιονίας: Διαβεβαίωση από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για την καταβολή αποζημιώσεων

0
264
Χρήστος Γκουντενούδης, Δήμαρχος Παιονίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα είχε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, ο οποίος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα της καταβολής αποζημιώσεων έχει μπει στη τελική ευθεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Παιονίας

«Μάλιστα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται και ψηφίζεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο με τίτλο «οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» κατατέθηκε τροπολογία που αφορά στο θέμα των αποζημιώσεων για το Δήμο Παιονίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 της τροπολογίας, “ζημίες που υπέστησαν περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων στα δημοτικά διαμερίσματα Ειδομένης, Ευζώνων και Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, οι οποίες οφείλονται σε πράξεις προσφύγων ή μεταναστών και έχουν καταγραφεί και αποτιμηθεί στο πρακτικό της επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, αποζημιώνονται από πιστώσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο επιχορηγεί το Δήμο Παιονίας με το αντίστοιχο ποσό για την καταβολή στους δικαιούχους…”.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της δημοτικής αρχής και των πιέσεων προς την κυβέρνηση για την δίκαιη μεταχείριση των πολιτών της περιοχής μας οι οποίοι επλήγησαν από την πολύμηνη παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο Δήμο μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Παιονίας.