Ηράκλειο Αττικής: Επέκταση των αντιπλημμυρικών έργων σχεδιάζει ο Δήμος

0
402

Δραστική λύση στα προβλήματα που, σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης, παρουσιάζει το κέντρο της πόλης, (Χαράς, Αγάπης, Ελπίδος, Κηφισίας, Ναρκίσσων κλπ) και η γειτονιά των Ηπειρώτικων (Καλαμά, Αγ. Σαράντα κλπ) θα δώσει το έργο της επέκτασης και ενίσχυσης του δικτύου απορροής όμβριων υδάτων που προγραμματίζει για τις συγκεκριμένες περιοχές ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Πρώτο, απαραίτητο βήμα η εκπόνηση της υδραυλικής μελέτης που θα περιγράφει την παρέμβαση, την διαδικασία για την σύνταξη της οποίας εκκίνησε, με σχετική απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ξεκινούν οι διαδικασίες για την διεξαγωγή του διαγωνισμού που θα οδηγήσει, πάντα με διαφάνεια αλλά και τις εκπτώσεις στο τελικό κόστος που εγγυάται η οικονομική κατάσταση του Δήμου, στην ανάθεση της σύνταξης της απαιτούμενης μελέτης, η οποία θα «ξεκλειδώσει» το τελικό έργο.

Στην ουσία, πρόκειται για δύο άκρως αναγκαίες παρεμβάσεις, ειδικά δε για την περιοχή του κέντρου όπου το έργο θα βοηθήσει καταλυτικά ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα της συγκέντρωσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ σε κάθε δυνατή βροχή.Σχε