Ο Δήμος Χίου καταγγέλλει την Υπ. Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για εμπόδια στη μεταφορά μεταναστών

0
257

Στην καταγγελία πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αρνείται τη μεταφορά150 προσφύγων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο, παρά το γεγονός πως έχουν λάβει  θετική απάντηση στο αίτημα τους για τη χορήγηση ασύλου, προχώρησε ο Δήμος Χίου.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής δήμαρχος, Απόστολος Τζιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι 150 πρόσφυγες επρόκειτο να μεταφερθούν στο Δερβένι της Κορινθίας, ωστόσο οι εκπρόσωποι της Αρμοστείας προφασίζεται ότι στο συγκεκριμένο κέντρο οι συνθήκες διαμονής είναι χειρότερες από αυτές του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Χίου στη ΒΙΑΛ.

«Αν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το θελήσει, μέχρι την Τετάρτη μπορούν να φύγουν από τη Χίο περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες, των οποίων η αίτηση ασύλου έχει κριθεί», δήλωσε ο κ. Τζιώτης, υποσχόμενος ότι εάν συμβεί αυτό θα αφαιρεθούν και άλλες σκηνές από τον καταυλισμό της Σούδας μέσα στην πόλη της Χίου, οπότε εφόσον συνεχιστούν οι μειωμένες ροές μέχρι το τέλος Αυγούστου θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος για την πλήρη εκκένωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα στη ΒΙΑΛ βρίσκονται 820 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των αφίξεων της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή των Κεραμείων, ενώ στη Σούδα βρίσκονται 493.

Στο θέμα αναφέρθηκε, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος έκανε λόγο για εμπόδια που προβάλλονται από κάποιους. «Αναμένω απαντήσεις από την κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο βουλευτής.