Ο Δήμος Ηλιούπολης ενισχύει το κοινωνικό του έργο – Ακόμα περισσότεροι κάδοι συλλογής παλιών ενδυμάτων

0
385
Βαλασόπουλος Ηλιούπολη
Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης

Το κοινωνικό του έργο ενισχύει ο Δήμος Ηλιούπολης με τη βοήθεια των ίδιων των δημοτών του, προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια προς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων.

Έτσι, η δημοτική αρχή αποφάσισε την ενίσχυση της ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων, μετά την πρωτοποριακή και επιτυχημένη συνεργασία που έχει με την εταιρεία RECYCOM.

Μετά από διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς. Παράλληλα , η RECYCOM προσφέρει δωρεάν τρόφιμα και είδη υγιεινής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τους συνανθρώπους μας.

Στην Ηλιούπολη η ανακύκλωση ενδυμάτων προσέφερε 150€ το μήνα σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και με τα νέα σημεία που εγκαταστάθηκαν οι κάδοι η προσφορά αυξάνεται στα 200€ το μήνα.

Έτσι, στα 25 ήδη υπάρχοντα σημεία των κόκκινων κάδων που λειτούργησαν με επιτυχία το 2016, ο Δήμος προσθέτει ακόμη 11 νέα σημεία που είναι τα εξής:

– Δαμασκηνού & Έβερτ
– Νικηφόρου Μανδηλαρά 33
– Μακεδονίας 16 (Πλησίον παιδικής χαράς)
– Πλατεία Σικελιανού
– Πλατεία Βεάκη
– Πλατεία Αναγνωσταρά
– Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Χ. Τρικούπη
– Ηρακλέους 28 (7ο Νηπιαγωγείο)
– Πάρκο Ναυαρίνου (πλησίον Παιδότοπου)
– Ανδρέα Παπανδρέου (πλησίον ΑΒ Βασιλόπουλου)
– Μαρίνου Αντύπα 129 (όταν ολοκληρωθούν τα έργα)

Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να διαμορφωθεί η συνείδηση των ανθρώπων, με προτεραιότητα στην βιώσιμη διαχείριση όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών.

Ο Δήμος Ηλιούπολης εντείνει συνεχώς τις προσπάθειες για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας.