Δύο υπάλληλοι της πρώην Ν.Α. Κεφαλλονιάς παραπέμπονται σε δίκη για κακοδιαχείριση των οικονομικών

0
420
EPSON DSC picture

Δύο υπάλληλοι της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνιάς και Ιθάκης παραπέμπονται σε δίκη για τη κακοδιαχείριση των οικονομικών της, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο ολοκλήρωσε τον σχετικό έλεγχο.

Αντίθετα,  απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών όλοι οι υπόλοιποι.

Για την υπόθεση το προηγούμενο διάστημα είχαν εξεταστεί από τη δικαιοσύνη στην Κεφαλονιά δεκάδες υπάλληλοι, πολιτικά πρόσωπα και ιδιώτες, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην οικονομική διαχείριση της πρ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Με την παράδοση του βουλεύματος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ως διάδοχο σχήμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων, σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σημειώνεται:

«Με το κλείσιμο της υπόθεσης και την απόφαση της Δικαιοσύνης γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες ορισμένων να εμπλέξουν την Περιφερειακή Αρχή στην εν λόγω υπόθεση. Όσοι έσπευσαν λοιπόν να υιοθετήσουν και αναπαράγουν κατά το δοκούν, κατηγορίες και υπονοούμενα άνευ στοιχείων, θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση της αναγκαστικής διόρθωσης. Το προηγούμενο διάστημα ελλείψει άλλων αντιπολιτευτικών μέσων, συγκεκριμένοι κύκλοι προσπάθησαν μέσω της συνεχούς “υπενθύμισης” της θητείας του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ως Αντινομάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, να τον εμφανίσουν ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση, εκφράζοντας παράλληλα και την “αγωνία” “να ολοκληρωθεί η έρευνα και να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο αυτό”.

Η δικαιοσύνη απάντησε σε όλους και οι προσπάθειες σπίλωσης έπεσαν στο κενό. Για τους ανησυχούντες δε, να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή όχι μόνο δεν σκοπεύει να “κουκουλώσει” κανένα σκάνδαλο, αλλά αντιθέτως έχει παραδώσει όλους τους φακέλους εκκρεμών (επί χρόνια) υποθέσεων στη δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει και θα αποδώσει ευθύνες».