Η Ραφήνα τίμησε την Τασούλα Δημοπούλου και τα «Παιδιά του Βουνού» για τα 30 χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό

0
363

Τα 30 χρόνια προσφοράς της κα. Τασούλας Δημοπούλου και των «Παιδιών του Βουνού» στα Πολιτιστικά δρώμενα της Ραφήνας τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου η δημοτική αρχή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και οι πολίτες της περιοχής.

Η ίδια η κα Δημοπούλου, μέσα σε θερμό χειροκρότημα και κλίμα συγκίνησης, έκανε το καλωσόρισμα μαζί με τα παιδιά της πριν από την έναρξη της παράστασης. Ευχαρίστησε όλους μαζί και έναν έναν ξεχωριστά, για την βοήθεια και την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.

Για την προσφορά της κα. Τασούλας Δημοπούλου μίλησαν ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο τ. Δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Πιστικίδης, οι οποίοι μαζί με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο έδωσαν στην κα. Δημοπούλου αναμνηστική πλακέτα.

Βέβαια δεν έλειπαν και οι ανθοδέσμες που της δόθηκαν είτε από προέδρους συλλόγων, όπως της Αγίας Τριάδας, είτε από τους συντελεστές της παράστασης και το κοινό.

Η κα. Δημοπούλου αναφέρθηκε σε όλα τα παιδιά της, ονομαστικά μάλιστα, που βρέθηκαν δίπλα της όλα αυτά τα 30 χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκε η ομάδα στην Αγία Τριάδα, μέχρι και σήμερα, παρουσιάζοντας μάλιστα σε βίντεο παλιότερες παραστάσεις. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφέρει και όσα από τα παιδιά δεν βρίσκονται σήμερα κοντά μας, όπως ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος), που πρόσφατα έφυγε από την ζωή.

Πριν από την έναρξη της παράστασης, η ροκ μπάντα Woodpecker, μέλη της οποίας είναι ραφηνιώτες, ζέσταναν το κοινό με ροκ διασκευές, ενώ η αυλαία της παράστασης άνοιξε όταν όλα τα μέλη των Παιδιών του Βουνού μαζί με την κα. Τασούλα και τον γνωστό ραφηνιώτη ηθοποιό Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, βρέθηκαν πάνω στην σκηνή για αν τραγουδήσουν το πρώτο κομμάτι της.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα «Παιδιά του Βουνού» παρουσιάζοντας μία παράσταση αποτελούμενη από μικρά σκετς με θεατρικά αποσπάσματα από έργα δικά τους και άλλων δημιουργών.

Εκτός από τους Woodpeckers, την παράσταση «έντυσαν» μουσικά η Ρεμπέτικη παρέα του Ιωσήφ Πικουκίδη, μαζί με την Ν. Γιάννου, τραγούδι και την Α. Σκαρπέλη, πιάνο και η Ι. Ρήγα η οποία έπαιξε σαντούρι.

Στην παράσταση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο τ. Δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Πιστικίδης, οι Αντιδήμαρχοι Σάββας Αραπκιλής και Δήμητρα Τσεβά, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Λουκάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μισοκοίλης, ο πρ. Κοινοτάρχης Ραφήνας Τ. Μαλάκης, ο πρ. Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας, πρόεδροι και μέλη Συλλόγων του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και πλήθος κόσμου.