Το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καβάλα η εξόδιος ακολουθία για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Προκόπιου

0
345

Το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για την κοίμηση του  μακαριστού Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου Προκόπιου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα του Σαββάτου.

Η σορός του μακαριστού μητροπολίτη έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, ενώ θα ταφεί στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Σίλα, σύμφωνα με επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος πριν τον θάνατό του.

Όπως ανακοινώνει ο δήμος Καβάλας, κατόπιν συνεννόησης της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, το τελευταίο θα διαθέσει πέντε (5) λεωφορεία για τη μεταφορά των δημοτών στον Άγιο Σίλα όπου θα γίνει η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου.

Τα λεωφορεία θα είναι σταθμευμένα επί της οδού Κουντουριώτου προκειμένου να παραλάβουν το κόσμο μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας και της πομπής που θα σχηματιστεί και θα καταλήξει στο μνημείο του Αποστόλου Παύλου, πλησίον του ιερού ναού Αγίου Νικολάου.

Επίσης, στο πλαίσιο των έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων που έλαβε το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των τροχοφόρων κατά μήκος της οδού Ομονοίας από τις δώδεκα το μεσημέρι και μέχρι την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας και της σχηματισθείσας νεκρικής πομπής.