Τελετή αποφοίτησης από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Κορυδαλλού

0
256

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Λαμπρίδου, και ο Ν. Διαμαντής καλλιτεχνικός Δ/ντης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά επισκέφτηκαν το «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας» που λειτουργεί στις Φυλακές Κορυδαλλού και παρακολούθησαν την τελετή αποφοίτησης μαθητών του Β Κύκλου. Η Διευθύντρια του Σχολείου παρουσίασε εργασίες μαθητών, την βιβλιοθήκη των Φυλακών που αναδιοργανώθηκε από τους κρατουμένους – μαθητές, τα έργα χειροτεχνίας και κατασκευών από επαναχρησιμοποιημένα υλικά και το εν γένει έργο του Σχολείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά μιλώντας στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές αναφέρθηκε στη σημασία του σχολείου για την μελλοντική ομαλή επανένταξη των κρατουμένων, συνεχάρει το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές για τις προσπάθειές τους και δήλωσε ότι η Περιφέρεια στηρίζει το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα προωθηθούν συνεργασίες και δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της προσπάθειας που γίνεται μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της φυλακής ,όπως η έκθεση με έργα των κρατουμένων και άλλων πρωτοβουλιών με την Περιφέρεια και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.