Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Σχολική αυλή – βοτανικός κήπος σε δημοτικά σχολεία

0
256

Ένας βοτανικός κήπος θα δημιουργηθεί στην αυλή των 3ου & 5ου δημοτικών σχολείων Νεάπολης, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος παρεμβάσεων που υλοποιεί ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών.

Αυτές τις μέρες ξηλώνεται η υπάρχουσα ασφαλτώδης επιφάνεια για να προετοιμαστεί το έδαφος που θα υποδεχτεί τις συλλογές των φυτών, δίνοντας στους μαθητές κίνητρο για μάθηση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η αναδιαμόρφωση των σχολείων αυτών περιλαμβάνει επίσης εργασίες στην κεντρική είσοδο, δημιουργία κτιστού καθιστικού, αθλητική δαπεδόστρωση, επένδυση κερκίδων και προσθήκη πρασίνου. Επίσης, θα γίνουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου.

Συνεργεία έχουν εγκατασταθεί επίσης στο 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκων για την πλήρη αναμόρφωση του αύλειου χώρου και θα εγκατασταθούν τις επόμενες μέρες και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, όπου θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή της στέγης και του αύλειου χώρου, με ταυτόχρονη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι ο δήμος υλοποιεί εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολεία και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων. Προηγήθηκε αναλυτική καταγραφή των σημείων που χρήζουν συντήρησης. Το πρόγραμμα των έργων περιλαμβάνει εκτεταμένες οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες συντήρησης σε περισσότερα από 25 σχολεία.

Για την κάλυψη του κόστους των εργασιών από το δημοτικό ταμείο διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και αναφέρει, σε δήλωσή του, ότι γίνονται προσπάθειες ολοκλήρωσης των εργασιών, ώστε να παραδοθούν σε μαθητές και δασκάλους πριν από το πρώτο κουδούνισμα της νέας σχολικής χρονιάς.