Περιφέρεια Αττικής: Εγκρίθηκε η ανακατασκευή του γηπέδου του Ηφαίστου Περιστερίου

0
400

Ένα σημαντικά έργο αθλητικού χαρακτήρα στη δυτική Αθήνα, την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου Ηφαίστου Περιστερίου, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα.

Σκοπός του, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, είναι η ενίσχυση της λειτουργικότητας – ασφάλειας του γηπέδου και των αθλητικών δραστηριοτήτων «κυρίως της νεολαίας στο δήμο, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 820.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας (έως το ποσό των 550.000 ευρώ) και του δήμου Περιστερίου.

Το έργο αφορά την αντικατάσταση του παλαιού φθαρμένου χλοοτάπητα με καινούριο με ανανέωση της βάσης, καθώς και παρεμβάσεις συντήρησης στα αποδυτήρια του γηπέδου.

Στα γήπεδα διαστάσεων 65,00μ Χ 100,00μ και (βοηθητικό γήπεδο) 50,00μ Χ 25,00μ, συνοπτικά θα πραγματοποιηθούν εργασίες: χωματουργικές-καθαιρέσεις, επενδύσεις-επιστρώσεις, κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές, λοιπά τελειώματα, δίκτυα (ηλεκτρικά-υδραυλικά).