Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΝΔ επιθυμεί μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση – Τι ανέφερε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

0
451

Μια «ακηδεμόνευτη» Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μεγαλύτερο βαθμό αυτονομίας επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε αναφορικά με τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την στάση που θα επιλέξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με την επιλογή υποψηφίων. Όπως απάντησε, η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να ακούσει τις προτάσεις των κοινωνιών και να μην υπάρχει ξεκάθαρο χρίσμα από το ίδιο το κόμμα. «Η κοινωνία φεύγει από αυτή η λογική. Χρίσματα όπως τα γνωρίζαμε δεν έχουν πια μεγάλο νόημα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε πως προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι οι εθνικές και όχι τόσο οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφερόμενος στα περιφερειακά συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση είπε ότι αυτά δεν είναι αναπτυξιακά συνέδρια αλλά περιοδείες του κ. Τσίπρα με κουστωδίες υπουργών.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι καλά κάνουν και πηγαίνουν οι περιφερειάρχες και αυτοδιοικητικοί και συμμετέχουν σε αυτά. Εγώ αυτό που ζήτησα είναι να μην συμμετέχουν οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ.