Χρηματοδότηση για έργα υποδομής στην Κρήτη ενέκριναν υπ. Οικονομικών και Περιφέρεια

0
343

Με έργα υποδομής,  τα οποία είχαν προταθεί απευθείας από τους δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενισχύεται η περιφερειακή ανάπτυξη του Ρεθύμνου, μετά και την υπογραφή από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση απόφασης με την οποία εντάσσονται σε χρηματοδότηση, μελέτες του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης προϋπολογισμού 447.216,25 ευρώ.

Οι χρηματοδοτούμενες μελέτες αφορούν στη μελέτη έργων εγκατάστασης πρόσδεσης για κρουαζιερόπλοια στον Λιμένα Ρεθύμνου προϋπολογισμού 379.226,90 και στη μελέτη βελτίωσης της θωράκισης προσήνεμου μόλου του λιμανιού με προϋπολογισμό 67.988,35 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση χρηματοδοτείται το έργο για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης, με ύψος προϋπολογισμού ενισχυμένο κατά 10.000.000.

Εξάλλου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσεται στο ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» έργο βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας του Άι Γιώργη Πεταλιώτη στο Ρέθυμνο,  το οποίο χρηματοδοτείται με 1,9 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ίδια απόφαση εντάχθηκε και η χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση κοινοχρήστου χώρου επί της οδού 62 Μαρτύρων στον Δήμο Ηρακλείου, με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Και τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ