Ο Κ. Μητσοτάκης στη Δράμα: Οι κοινωνικές δομές και δράσεις που αναπτύσσουν οι δήμοι είναι εξαιρετικά σημαντικές

0
320

Το σημαντικό ρόλο των δήμων στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων μέσα από τις κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσουν, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο στο Δημαρχείο της πόλης, δεύτερο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Δράμας, κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, στο Δημαρχείο της Δράμας παρουσία Βουλευτών, πρώην Υπουργών και Βουλευτών, υποψηφίων Βουλευτών, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστου Μέτιου, Δημάρχων του Νομού, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δράμας, Προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Δράμας, θεσμικών παραγόντων και φορέων της Δράμας.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τη δραμινή κοινωνία και την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, όπως η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, η δημιουργία Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών, η λειτουργία του Νοσοκομείου της Δράμας και των δομών υγείας, ανέλυσε ως Πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης τις εργασίες που γίνονται, ενώ παρουσίασε και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Δράμας. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ευχαρίστησε για την υποδοχή, αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια στην περιοχή, την οποία είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν, τόνισε τις προοπτικές εξέλιξης της Δράμας και ανέλυσε διεξοδικά την πολιτική κατάσταση που επικρατεί. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά του Δημάρχου στον Πρόεδρο της Ν.Δ. ενός αναμνηστικού δώρου.

«Θέλω να συγχαρώ το δήμο Δράμας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «για το έργο που έχει επιτελέσει και ειδικά για την ευαισθησία που έχει επιδείξει σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής. Μιλάμε πολύ συχνά και βάζουμε πολύ συχνά στο επίκεντρο του δικού μας λόγου τα ζητήματα που αφορούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της κάθε περιοχής. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δήμοι είναι το πρώτο και το τελευταίο αποκούμπι μιας κοινωνίας στην οποία δυστυχώς οι κοινωνικές ανισότητες εντείνονται. Οι κοινωνικές δομές και οι κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσουν οι δήμοι είναι εξαιρετικά σημαντικές σε μια εποχή όπου το κεντρικό κράτος δείχνει στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής μεγάλες αδυναμίες».

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμμετείχε σε σύσκεψη των τοπικών φορέων όπου συζητήθηκαν όλα τα αναπτυξιακά προβλήματα και θέματα της ακριτικής Δράμας. Στο τέλος της συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στη συζήτηση που έγινε δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό, ενώ συμπλήρωσε πως η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Δράμας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται παραμελημένη και ως προς το θέμα των δασικών οδικών υποδομών, ενώ στο τραπέζι μπήκαν και θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική και τη διαχείριση των απορριμμάτων

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ελευθερούπολη, έδρα του Δήμου Παγγαίου όπου συναντήθηκε στο δημαρχείο με το δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη. Αμέσως μετά και καθοδόν προς τη Δράμας επισκέφθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που πέρυσι τέτοια εποχή είχε ενταχθεί στο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη η οποία τον ξενάγησε σε ένα μέρος του αρχαιολογικού χώρου. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας παρά την έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε στην περιοχή ζήτησε να μάθει αρκετά στοιχεία για την ιστορία της περιοχής, για τη διοργάνωση του εξηντάχρονου θεσμού του Φεστιβάλ Φιλίππων, για την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χωρου όπως επίσης για τα έργα υποδομής και βελτιωτικών παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί μετά την ένταξη των Φιλίππων στην UNESCO.