Έδεσσα: Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

0
347

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση, ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Έδεσσας, με πρωταγωνιστές τα ίδια τα μέλη του Κέντρου.

Ύστερα από μία μακριά σε διάρκεια προετοιμασία και πολλές πρόβες των ηλικιωμένων της δομής, η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, ανάγνωση του βιογραφικού του ποιητή και απαγγελία-τραγούδι των γνωστών τραγουδιών του όπως «Το δελφινοκόριτσο», «Τον γλάρο», «Η ποδηλάτισσά» και το «Θαλασσινό τριφύλλι».

Οι ηλικιωμένοι ωφελούμενοι της δομής γύρισαν χρόνια πίσω, έζησαν στιγμές νεότητας και δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό πρόσφεραν μία ιδιαίτερη και συγκινητική εκδήλωση στους δεκάδες παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση.

Η λειτουργία της δομής Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Έδεσσας χρηματοδοτείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.