Ασπρόπυργος: «Πράσινο φως» για την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου

0
2002

Μία σημαντική εξέλιξη για την επιχειρηματικότητα στην Δυτική Αττική και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Ασπρόπυργου έρχεται μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 20ης Ιουλίου 2017, δόθηκε το «πράσινο» φως για την ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στον Δήμο Ασπροπύργου, που αφορά έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων με φορέα υλοποίησης το Βιομηχανικό Πάρκο Νοτίου Τομέα (ΒΙ.ΠΑ.ΝΟΤ).

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής, που χαρακτηρίζει το έργο «κομβικής σημασίας», «παρότι η υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος βρίσκεται ακόμα στην αρχή, η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου ανοίγει επιτέλους τον δρόμο, έστω και μετά από δέκα περίπου χρόνια ενεργειών, ώστε, να μπει τάξη στο πολεοδομικό χάος που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Ασπροπύργου.

Επιπλέον η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί κινήσεις που πρέπει να γίνουν από όλες τις πλευρές, ώστε να τερματιστεί η πολεοδομική και χωροταξική αναρχία που επικρατεί σήμερα και σε άλλες βιομηχανικές περιοχές της Δυτικής Αττικής».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Γιάννης, δήλωσε τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί, θα στηρίξει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα κινείται στην κατεύθυνση της πολεοδομικής τακτοποίησης και άλλων βιομηχανικών ή μη περιοχών της Δυτικής Αττικής.