Ο δήμος Ηλιούπολης κοντά στους εργαζόμενους γονείς: 4 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά του Δημοτικού

0
351
Βαλασόπουλος Ηλιούπολη
Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης

Σημαντικές αποφάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών του Δήμου και ιδιαίτερα για την ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης.

Η Δημοτική Αρχή, υπό τον δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, ανέλαβε την πρωτοβουλία και πρότεινε τη δημιουργία των τεσσάρων πιλοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στα 2 ο , 12 ο , 13 ο και 21 ο Δημοτικά σχολεία Ηλιούπολης.

Πλέον, οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να είναι ήσυχοι καθώς τα παιδιά τους θα είναι απασχολημένα στο χώρο του σχολείου τους με απογευματινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης και πολλές δραστηριότητες.

Παράλληλα, γίνεται πράξη  η ανακοίνωση του Δημάρχου για την μείωση των δημοτικών τελών για τις μέρες τις απεργίας καθώς αποφασίστηκε η μείωση του συντελεστή κατά το επόμενο δίμηνο από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Με την έγκριση της «ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης αναβάθμισης και αναζωογόνησης της περιοχής της Αγίας Μαρίνας», ολοκληρώνεται ο φάκελος για την υποβολή στο Πράσινο Ταμείο ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση της περιοχής.

Εγκρίθηκαν εργασίες στο Κοιμητήριο όπως η δημιουργία στεγάστρου έξω από τον Ιερό Ναό, η κατασκευή περίφραξης επί της Μανιακίου, η αναδιαμόρφωση του κυλικείου αλλά και εργασίες συντήρησης όλου του χώρου.

Πολύ σημαντική παρέμβαση πρόκειται να γίνει στο Πάρκο Χαλικάκι καθώς θα συντηρηθούν πλήρως οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του πάρκου με νέους λαμπτήρες και γενικές βελτιώσεις.

Τέλος, συνεχίζουμε τις φυτοτεχνικές μας αναπλάσεις όπου σειρά έχει το Πάρκο Καλαβρύτων το οποίο θα αναβαθμιστεί πλήρως.