Δεσμεύσεις από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport για το τοπικό αεροδρόμιο ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου

0
284

Η μέγιστη αξιοποίηση του αεροδρομίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και η ενίσχυση της επιβατικής του κίνησης ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fraport κ. Alexander Zinell και τον Επιχειρησιακό Διευθυντή κ. Ian Matheson. Η συνάντηση, που έγινε το μεσημέρι (Πέμπτη) στο δημαρχείο με τους εκπροσώπους της Fraport Creece, παρουσία της αντιδημάρχου Μαρίζας Χατζηλαζάρου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ευγένιου Κορναρόπουλου και του διευθυντή του αεροδρομίου Ηλία Σκιαδά, επικεντρώθηκε τόσο στις έως τώρα παρεμβάσεις της Fraport στο αεροδρόμιο Διαγόρας, όσο και κυρίως στα έργα που θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβρη. «Το αεροδρόμιο της Ρόδου θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της Fraport στην Ελλάδα» δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κος. Χατζηδιάκος.

Ο Δήμαρχος απαίτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών από την εταιρεία για τη ανάπτυξη των υποδομών του αεροδρομίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού των λεωφορείων του ΡΟΔΑ, τη δημιουργία οργανωμένων, μοντέρνων χώρων στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία, ταξί και αυτοκίνητα, ενώ δεδομένη θεωρεί τη συμμετοχή της Fraport σε δράσεις που θα ενισχύσουν την τουριστική προβολή της Ρόδου.

Ο κ. Zinell ενημέρωσε ότι η εταιρεία στις 100 πρώτες ημέρες έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην πιστοποίηση σε θέματα ασφαλείας. Παράλληλα, εξήγησε ότι μέσα στους επόμενους μήνες και ιδιαιτέρως από τον Οκτώβρη θα αρχίσει να φαίνεται η προεργασία που έχει ήδη γίνει για την υλοποίηση των έργων υποδομών. Δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία είναι στη διάθεση του Δήμου και των Τοπικών Παραγωγικών Φορέων, προκειμένου να σχεδιασθεί με προσοχή ένα πρόγραμμα για την αειφόρο επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που έχει στην κατοχή της.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση και αμφίδρομη επικοινωνία για την πορεία της υλοποίησης των παρεμβάσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αφού έτσι θα υπάρχει αμοιβαία ωφέλεια.