Κως: Τσιμεντένια ράμπα θα κατασκευαστεί στο λιμάνι, δωρεάν η μεταφορά των πολιτών

0
308

Την προσωρινή κατασκευή μιας τσιμεντένιας ράμπας προκειμένου να να μπορέσουν να αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας αποφάσισαν τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείο Ναυτιλίας και οι λιμενολόγοι του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία εξέτασαν τις καταστροφές στο λιμάνι της Κω.

Η λύση κρίθηκε αναγκαία καθώς το λιμάνι έχει υποστεί καθίζηση στο εσωτερικό του. Αντίθετα,  ο κρηπιδότοιχος του λιμανιού έχει αντέξει.

Το συντονισμό του συγκεκριμένου έργου που αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να μπορέσει να παραδοθεί το συντομότερο, θα έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες. Στη συνέχεια αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του λιμανιού.

Προς το παρόν, η ενδο-δωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθώς και η σύνδεση με την Τουρκία, διεξάγεται από τον προβλήτα της ΔΕΗ, ενώ τα μεγάλα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που συνδέουν την Κω με τον Πειραιά προσεγγίζουν στο λιμάνι της Κεφάλου και στο Μαστιχάρι, κατά περίπτωση.

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν τη μετάβαση των επιβατών από και προς το λιμάνι της Κω.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση, μέχρι την πλήρη ομαλοποίηση της κατάστασης στο νησί, οι μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της Κω, με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, θα είναι δωρεάν.

«Είναι μία κίνηση στήριξης των πολιτών της Κω αλλά και μία έμπρακτη χειρονομία αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τους επισκέπτες μας που μας στηρίζουν και εμπιστεύονται την Κω για τις διακοπές τους», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος της Κω.