Σωτήρης Μενθενίτης: Σημαντικά έργα πνοής για τους κατοίκους κατασκευάζονται στο Δήμο Μαρκοπούλου

0
702

Για τα σημαντικά έργα που εξελίσσονται στον δήμο Μαρκοπούλου μίλησε ο δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο notioanatolika.gr, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έμφαση στο σημαντικό έργο για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη.

Το συγκεκριμένο έργο για το οποίο η δημοτική αρχή κατάφερε να αποκομίσει 30 εκατομμύρια ευρώ, έχει χωριστεί σε 5 υποέργα από τα οποία τα 3 έχουν ήδη δημοπρατηθεί, κάτι που σημαίνει έναρξη εργασιών στις αρχές του Οκτωβρίου.

Ο κ. Μεθενίτης στην ίδια συνέντευξή του αναφέρθηκε και στις συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης του Μαρκοπούλου, τονίζοντας ότι στόχος παραμένουν οι 15.000 συνδέσεις. Παράλληλα εξήγησε την προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή ώστε το οικονομικό βάρος που καλούνται να επωμισθούν οι πολίτες να είσαι όσο το δυνατό πιο εύκολα διαχειρίσιμο.

Οι εξελίξεις στο αποχετευτικό τόσο του Μαρκοπούλου όσο και του Πόρτο Ράφτη έχουν καταστήσει τον συγκεκριμένο δήμο, υπόδειγμα για τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το μείζον αυτό θέμα.

Ένα άλλο έργο πνοής που αναμένεται να δοθεί προς χρήση στους πολίτες του δήμου είναι αυτό του σταδίου της πόλης που όταν ολοκληρωθεί – μέχρι τον Νοέμβριο – θα είναι το πλέον σύγχρονο ολόκληρης της ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, στη συνέντευξή του στο notioanatolika.gr, αναφέρεται και σε πλήθος άλλων έργων που έχουν υλοποιηθεί στο πρώτο μισό της δεύτερης δημαρχιακής θητείας του και τα οποία έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τον δήμο από ουραγό σε θέματα υποδομών σε πρωτοπόρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει η προσπάθεια να συνεχιστεί.