Οριστική απόφαση μεταστέγασης του ΤΕΙ Κιλκίς στις νέες του εγκαταστάσεις

0
1063

Τη μεταστέγαση του ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης Κιλκίς στις νέες του εγκαταστάσεις (1ο χιλ. Κιλκίς -Μεταλλικού) αποφάσισε σε συνεδρίασή της την Τρίτη 18 Ιουλίου η Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του μητρικού ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το σχετικό έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε σήμερα στο Δήμαρχο Κιλκίς αναφέρει:

”Στις Σέρρες σήμερα 18 Ιουλίου 2017 συνήλθε σε συνεδρίαση η Συνέλευση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν και όλα τα μέλη του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του παραρτήματος του Ιδρύματος στο Κιλκίς καθώς και όσοι εκ των Προέδρων των λοιπών Τμημάτων επιθυμούσαν και αποφάσισε τη μετεγκατάσταση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017- 2018 από τους χώρους όπου φιλοξενείτο μέχρι σήμερα στο νέο κτηριακό συγκρότημα του Κιλκίς το οποίο κτίσθηκε για τις ανάγκες του Τμήματος”.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς στις αρχές Ιουλίου είχε αποστείλει επιστολή στον υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωσταντίνο Γαβρόγλου με την οποία ζητούσε επιτακτικά τη διατήρηση του ΤΕΙ Κιλκίς, τη μετακόμισή του στο νέο κτήριο με κατεπείγουσες διαδικασίες, την έναρξη διαβούλευσης για την προσθήκη και νέων τμημάτων.

Στην ίδια επιστολή παράλληλα ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης είχε συνδέσει την άμεση μετακόμιση του ΤΕΙ Κιλκίς από τις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΕΚ – ΟΑΕΔ με την απελευθέρωση των χώρων του τελευταίου ώστε να φιλοξενήσει το ενιαίο σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς καθώς λόγω των σεισμών του 2016 το εκπαιδευτικό κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο για λειτουργία.

Μετά την οριστική απόφαση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για την παραμονή και μεταστέγαση του ΤΕΙ Κιλκίς στις νέες του εγκαταστάσεις, ο Δήμαρχος Κιλκίς εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον υπ. Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, στον Κιλκισιακής καταγωγής υφ. Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, στη Διοίκηση του ΤΕΙ Κιλκίς και ιδιαίτερα στον ασκούντα καθήκοντα Προέδρου κ. Αναστάσιο Μωϋσιάδη για τη θετική συμβολή τους.