Δράσεις για την προώθηση του Ιαματικού τουρισμού από το Δήμο Ρόδου

0
261

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Ρόδου διήμερες εργασίες του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. Στόχος ήταν η προώθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών έτσι ώστε μετά την αναγνώριση του φυσικού πόρου της Καλλιθέας ως ιαματικού να συνεχιστεί η αναπτυξιακή δυναμική των τελευταίων ετών και να προστεθεί ο ιαματικός τουρισμός στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου.

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Δημαρχιακό μέγαρο συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΔΙΠΕ παρουσία του προέδρου κ.Γιώργου Κακούλη και μελών του ΔΣ της ΔΕΡΜΑΕ της αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου η οποία διαχειρίζεται τα Λουτρά Καλλιθέας. Έγινε συζήτηση σε βάθος για όλα τα θέματα και τονίστηκε η ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των Λουτρών Καλλιθέας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΔΙΠΕ και Δήμαρχος Λαγκαδά κ.Γιάννης Καραγιάννης, ο αντιπρόερδος της Εκτελεστικής και Δήμαρχος Αγιάς κ.Αντώνης Γκουντάρας, ο Δήμαρχος Κύθνου κ.Σταμάτης Γαρδέρης, ο Δημ.Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. ΧρήστοςΠαπαστεργίου, η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ.Μαρίζα Χατζηλαζάρου ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΙΠΕ κ.Μάρκος Δανάς και ο Δημ. Σύμβουλος του Δήμου Ρόδου κ.Βασίλης Ψυλλάκης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος και τα μέλη του ΣΔΙΠΕ είχαν την ευκαιρία να συσκεφθούν με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκου.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 15 Ιουλίου έγινε σύσκεψη στα Λουτρά Καλλιθέας μεταξύ των του προέδρου και των μελών του ΣΔΙΠΕ και της ΔΕΡΜΑΕ για την επί τόπου ανάλυση των θεμάτων στην οποία συμμετείχαν και συνεισέφεραν τα μέγιστα με την γνώση και την εμπειρία τους ο Δήμαρχος Ρόδου κ.Χατζηδιάκος και ο π.Υφυπουργός Tουρισμού και Pολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.