Πραγματοποιήθηκε η δωρεά των 5 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής προς την Κεφαλονιά

0
293

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη δωρεά των 5.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής στην πληγείσα από τους σεισμούς του 2014 Κεφαλονιά, για τη χρηματοδότηση 4 έργων πραγματοποίησαν η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιάτσος.

«Η διαπεριφερειακή συνεργασία και η αλληλεγγύη έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική άσκηση διοίκησης – και με την ανάγκη φερεγγυότητας απέναντι στους πολίτες στους οποίους λογοδοτούμε και από τους οποίους κρινόμαστε», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου από την Κεφαλονιά.

«Χωρίς να αναζητούμε δημοσιότητα, χωρίς να κάνουμε μικροπαραταξιακές σπέκουλες, επιλέγουμε τις συνέργειες με τους φορείς του Δημοσίου, ως εργαλείο δουλειάς και παράγοντα παραγωγής έργου», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Παρούσα ήταν και η  Βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Νωρίτερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρήστο Καραμάνο είχε επισκεφθεί στην Παλική, κτίρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014. Παράλληλα, συνομίλησε με εκπροσώπους τοπικών φορέων.20170720 mantz

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι πρόκειται για ευτυχή στιγμή, «και οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκφραση αλληλεγγύης και συμπαράστασης».

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση της δωρεάς προς την Κεφαλονιά, αποτελεί απόφαση συνέχειας και πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες». «Σήμερα υλοποιούμε μια υπόσχεση που είχε δοθεί το Φεβρουάριο του 2014 από την τότε Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να ακολουθήσει κανενός είδους δραστηριοποίηση ή άλλη ενέργεια, προκειμένου αυτή η απόφαση να λάβει σάρκα και οστά», ανέφερε η ίδια προσθέτοντας ότι «η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι εξαγγελίες για τα ΜΜΕ». «Γιατί έτσι πλήττεται η πολιτική, οι θεσμοί και η αξιοπιστία τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια υπογράμμισε τον «κομβικό ρόλο που έχουν και πρέπει να διαδραματίζουν οι Περιφερειακές Αρχές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, είτε πρόκειται για τα αναπτυξιακά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης είτε για συνδρομή σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών».

Τα έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα της δωρεάς είναι τα εξής:

Αποκατάσταση – βελτίωση Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ,

Κτίριο μηχανουργείου ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ,

Αποκατάσταση, επισκευή και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ,

Επισκευή αποκατάσταση σχολείου Αγίας Θέκλης Παλικής, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.