Πύργος: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη μετεγκατάσταση του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου

0
274

Την έναρξη των εργασιών συντήρησης και διαμόρφωσης του χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Ιωάννη ανακοίνωσε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Δήμος Πύργου. Στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, θα μετεγκατασταθεί το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, από τις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΚ στα Βυτινέικα, που το φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια.

Με την μετεγκατάσταση και οι δύο δομές, το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο και το ΕΕΕΚ, αναμένεται πως θα  επιτύχουν την αυτόνομη λειτουργία τους. Τα δυο σχολεία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν όλο το υλικό που διαθέτουν, το οποίο λόγω έλλειψης χώρου δεν ήταν δυνατό έως τώρα να αποδοθεί προς χρήση στους μαθητές.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μεσσαλάς Δημήτριος δήλωσε : «Η μετεγκατάσταση του Ειδικού Γυμνασίου αποτελούσε πάγιο αίτημα των εμπλεκομένων φορέων για πάρα πολλά χρόνια. Με μεθοδικότητα και ουσιαστικό ενδιαφέρον και φροντίδα, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, καταφέραμε να το υλοποιήσουμε, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να παραδοθεί σε χρήση. Ταυτόχρονα απελευθερώνεται πλήρως ο χώρος μέσα στο ΕΕΕΚ, ώστε να χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός που διέθετε και δεν είχε καν βγει από τα κουτιά, λόγω έλλειψης χώρου.

Οι δύο μονάδες θα διαθέτουν πλέον ανεξάρτητο χώρο η κάθε μια, για να μπορούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και να λειτουργήσουν τα εργαστήριά τους». Επιπλέον ο κ. Μεσσαλάς επισήμανε ότι, θα παραδοθεί στην Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη η εγκατάσταση του παλαιού Δημοτικού – Νηπιαγωγείου με μια νέα χρήση, που θα προσφέρει ζωή- σε ένα κτίριο που τον τελευταίο χρόνο είχε ερημώσει- και κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις και συγκεκριμένα σε 1η φάση θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης της υπάρχουσας κατασκευής και σε 2η φάση θα έχουμε τη μεταφορά και εγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών, μελέτη που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια Διεύθυνση.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, είναι σαφής η συνεργασία και η φροντίδα του Προέδρου της Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη κ. Κωνσταντίνου Μανδαράκη, ο οποίος δήλωσε: «ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την Τ.Κ. Αγ. Ιωάννη η λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου, που θα δώσει ζωή στην τοπική κοινωνία. Θα είμαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής σε ότι κι αν απαιτηθεί.

Πλήρως ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών δήλωσε και η Διευθύντρια Παιδείας του Δήμου κα Σοφία Ζάγκλη, που με προσωπικό ενδιαφέρον σχεδιάζει και παρακολουθεί τις ενέργειες του όλου εγχειρήματος, που αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Ο κ. Μεσσαλάς ανέφερε επίσης και τη συμβολή του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Δημητρέλλου Βασίλειου, αφού με ικανοποίηση ενημερώθηκε για την έναρξη των εργασιών κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ενώ προγραμματίστηκε από κοινού επίσκεψη στο χώρο κατά την πρόοδο των εργασιών.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι προχωρούν και οι εργασίες συντηρήσεων στις λοιπές σχολικές μονάδες . Τη στιγμή αυτή πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της υπηρεσίας, εργασίες στο 1ο ΕΠΑΛ . Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη επισκευών των στεγών των σχολείων .

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους του Δήμου που με ιδιαίτερο ζήλο και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες υπερβάλλουν εαυτό κατά την εκτέλεση των εργασιών .