Ο Δήμος Λαρισαίων καταδικάζει την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος

0
257

Τις πράξεις βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην περιοχή της πλατείας Εβραίων Μαρτύρων στη Λάρισα από τον αυτοαποκαλούμενο «μοναχό Κλεομένη», καταδίκασε η δημοτική αρχή της πόλης με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις γραφικότητες και τη μισαλλοδοξία  του «μοναχού Κλεομένη»

Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για τη δράση του αποκαλούμενου «μοναχού Κλεομένη» στη Λάρισα και στα όσα  αποτρόπαια αλλά και φαιδρά, «πρωταγωνίστησε» στην περιοχή της Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, βεβηλώνοντας μάλιστα το Μνημείο που η πόλη μας έχει αφιερώσει στους συμπολίτες μας Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος.

Πέρα από την αναμφίβολη γραφικότητα της όλης υπόθεσης, η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες πράξεις και ενέργειες.

Πρόκειται εξάλλου για αντιλήψεις που είναι πέρα και έξω από τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας. Η ιστορία της Λάρισας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μακραίωνη παρουσία της Ισραηλιτικής κοινότητας της πόλης.

Είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό. Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια ανοικτή κοινωνία.