Κιλκίς: Γιορτή των ανθρώπων, της γης, του μετανάστη και της παράδοσης στο Σ.Σ. Μουριών

0
269

Εμπλουτίζεται η γιορτή καλαμποκιού στο Σ.Σ. Μουριών μετά την πρωτοφανή επιτυχία που έστεψε την περσινή πρώτη απόπειρα του Δήμου Κιλκίς και της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας να παρουσιάσουν με ποικίλες εκδηλώσεις τον αγροτικό θησαυρό που απλώνεται σε έκταση περίπου είκοσι χιλιάδων στρεμμάτων στο λεκανοπέδιο.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο καλαμπόκι αλλά και στους ανθρώπους της περιοχής, στην καρποφόρα γη, στις πολιτισμικές παραδόσεις του λεκανοπεδίου και στους μετανάστες που επιστρέφουν αυτή την εποχή στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για να νιώσουν το νόστιμον ήμαρ, τη ζεστασιά της οικογένειας και της κοινότητας.

Η μεγάλη γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του Σ.Σ. Μουριών με ώρα έναρξης στις 21:00.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για την αξία της καλλιέργειας του καλαμποκιού από το γεωπόνο της περιοχής Γεώργιο Γεωργαντά. Η ενημέρωση θα δώσει τη σκυτάλη στην παράδοση, με την εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων από τους Συλλόγους ”Το Μπέλλες” του Σ.Σ. Μουριών, των Μουριών και του Μυριοφύτου που θα χορέψουν χορούς του Πόντου, της Θράκης και της Μακεδονίας. Η γιορτή θα συνεχιστεί με λαϊκό και παραδοσιακό γλέντι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διανέμεται στους επισκέπτες καλαμπόκι, ψητό, βραστό και ποπ- κορν.

Η Γιορτή των ανθρώπων, της γης, του μετανάστη και της παράδοσης στο Σ.Σ. Μουριών στοχεύει στην προβολή και ανάδειξη της τοπικής αγροτικής παραγωγής, που έχει ως βάση καλλιέργειας το καλαμπόκι, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λεκανοπεδίου