Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων για την επίσπευση της αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας

0
336

Διήμερο εκδηλώσεων με αίτημα την επίσπευση των εργασιών αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, διοργανώνει η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου για το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, στις 5 και 6 Αυγούστου στο χώρο του γεφυριού.

Συγκεκριμένα η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης της Ομοσπονδίας, με αναφορά στους απόδημους Τζουμερκιώτες και στο ρόλο που διαδραμάτισαν για τον τόπο. Η βραδιά θα συνεχίσει με συναυλία φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του Ηπειρώτικου κλαρίνου και την τέχνη τους.

Παρόντες σχεδόν το σύνολο των σπουδαιότερων μουσικών της Ηπείρου – Πετρολούκας Χαλκιάς και Γιώργος Κωτσίνης και μαζί τους οι καλύτεροι ερμηνευτές της τοπικής παράδοσης, ο Σάββας Σιάτρας και ο Γιάννης Παπακώστας, αλλά και ο τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής, που από κοινού θα συμπράξουν και θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος που διαμόρφωσαν τις σχολές του οργάνου.

Θα ακουστούν τραγούδια ιστορικά, της ξενιτιάς, του γάμου, της αγάπης, μοιρολόγια τραγούδια που εκφράζουν όλες τις όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ξυπνούν τις θύμισες του καθενός μας.

Η δεύτερη βραδιά περιλαμβάνει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη και από έναν νέο τραγουδοποιό, τον Θανάση Σκαριώτη από το Μονολίθι.

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους Τζουμερκιώτες και όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων έτσι ώστε να κρατήσουν σε εγρήγορση το ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών για την επίσπευση των εργασιών της αναστήλωσης του Ιστορικού Γεφυριού.