Περιφέρεια Αττικής: Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης αποκτά σύντομα η Αγία Πελαγία Κυθήρων

0
409

Την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, έπειτα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου.

Το μεγαλύτερο μέρος του υφιστάμενου δικτύου έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ΄60 και αποτελείται από σωληνώσεις αμιαντοτσιμέντου, ενώ οι ανάγκες ύδρευσης καλύπτονταν έως τώρα από γεωτρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως «ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πανέμορφης και αναπτυσσόμενης με γοργούς ρυθμούς περιοχής της Αγίας Πελαγίας, γίνεται πραγματικότητα».

Το έργο αφορά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού, ενώ το δίκτυο έχει σχεδιασθεί για την κάλυψη πληθυσμού 5.000 κατοίκων, έτσι ώστε να καλύπτει σε βάθος χρόνου την περίοδο αιχμής Ιουλίου – Αυγούστου.

Πέρα του δικτύου μήκους 28km προβλέπεται ακόμη η κατασκευή 4 δεξαμενών, η κατασκευή αγωγών ισοσταθμίσεως και η κατασκευή αντλιοστασίου στη δεξαμενή της υδροληψίας.
Το έργο θα δημοπρατηθεί από τον δήμο Κυθήρων και θα εκτελεστεί από το τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς & Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, έχει ήδη προγραμματιστεί σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την αναβάθμιση των υφισταμένων, όπως μονάδες αφαλάτωσης. Μία από αυτές μάλιστα θα εγκατασταθεί στην Αγία Πελαγία για να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής.