Απάντηση του Δήμου Καβάλας για τις φιλοξενούμενες αποστολές φοιτητών του φεστιβάλ Cosmopolis

0
545

Απάντηση προς την ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξέδωσε ο Δήμος Καβάλας, με την οποία διαψεύδει πως τα μέλη των φιλοξενούμενων ξένων αποστολών που θα επισκεφθούν την πόλη στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cosmopolis θα αναγκαστούν να πληρώσουν ενοίκιο.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι τα μέλη των φιλοξενούμενων ξένων αποστολών που θα επισκεφθούν την Καβάλα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cosmopolis, και θα καταλύσουν σε κάποιες από τις εστίες του εκπαιδευτικού ιδρύματος, θα πληρώνουν ενοίκιο το οποίο μάλιστα διαμορφώνεται ανάλογα με τη θέα που έχει η κάθε εστία!!!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναληθές από αυτό που υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Καβάλας με έγγραφο αίτημα προς τη διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ, το οποίο συζητήθηκε και στη Σύγκλητο, ζήτησε την παραχώρηση κάποιων εστιών εφόσον βέβαια δε διαταράσσεται η ομαλή διαμονή των φοιτητών που έχουν δικαίωμα και λόγο να διαμένουν και τους καλοκαιρινούς μήνες σε αυτές.

Η διάθεση των φοιτητικών εστιών από τη διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ προς τους φοιτητές που δικαιούνται διαμονής σε αυτές αποτελεί εσωτερική υπόθεση του εκπαιδευτικού ιδρύματος και ο Δήμος Καβάλας ουδεμία εμπλοκή έχει.

Η συνεργασία του Δήμου Καβάλας με το ΤΕΙ ΑΜΘ ήταν και παραμένει πάντα αγαστή προς όφελος της πόλης και των δημοτών.»