Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας

0
339
(φωτογραφία Αρχείου)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (13/07) σε δασώδη περιοχή στο Ζευγολατιό Κορινθίας, έπειτα από μια ολονύχτια μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με τις φλόγες.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μια αγροικία ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσής της, τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβέστες όταν ανατράπηκε ρυμούλκα αγροτικού μηχανήματος με το οποίο επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς δεν υπάρχει δρόμος για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τους τραυματίες:

«Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε, χθες περί Ω/13:45, στην περιοχή Αγ. Απόστολοι, στο Ζευγολάτιο, του νομού Κορινθίας, τραυματίστηκαν τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου ένας εξ αυτών παραμένει για νοσηλεία, δύο υπάλληλοι αφού εξετάστηκαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν και ένας μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με ελικόπτερο Super Puma του Π.Σ. Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, από την πρώτη στιγμή μετέβη στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια στο 251 Γ.Ν.Α. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφτηκε τον τραυματία στο 251 Γ.Ν.Α., όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Π.Σ., και ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας του τραυματία.»