Λαμία: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Κατέλαβαν τον χώρο οι συμβασιούχοι του δήμου

0
277

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Λαμία, καθώς συμβασιούχοι που εργάζονταν στον τομέα καθαριότητας με τις οικογένειές τους καθώς και αντιπροσωπία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου.

Αποτέλεσμα της κατάληψης ήταν η πρόωρη λήξη της συνεδρίασης, η οποία θα συνεχιστεί σε ημερομηνία που δεν προσδιορίστηκε. Οι εργαζόμενοι, πάντως, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν ότι θα είναι και πάλι παρόντες.

Κατά τη συνεδρίαση, η δημοτική Αρχή παρέμεινε σταθερή στην απόφασή της να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία για έναν χρόνο, χωρίς να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει ως δυνατότητα η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη σύναψη νέων συμβάσεων. Ο δήμαρχος, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, στις παρεμβάσεις του καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν καλύπτει την τοπική αυτοδιοίκηση» και κυρίως ότι ο ίδιος «δεν θέλει να φέρει καμία ευθύνη, είτε πειθαρχική, είτε αστική, καθώς οι διατάξεις της ρύθμισης κρίνονται ανίσχυρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ