Μεγάλο βήμα για το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου: Απέκτησε αστική συγκοινωνία!

0
522
Μπουρνούς

Μια σημαντική εξέλιξη, η οποία αναμένεται να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των δημοτών σημειώθηκε στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, έπειτα από επιτυχημένες προσπάθειες που κατέβαλε η δημοτική Αρχή. Ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, υλοποιώντας ένα από τα βασικά αιτήματα των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο απόκτησης αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπουρνούς, η δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να προωθήσει όλες τις απαραίτητες  συγκοινωνιακές προσαρμογές ώστε να συνδεθούν άρρηκτα η νέα αστική λεωφορειακή γραμμή με την ήδη υπάρχουσα, δωρεάν, δημοτική συγκοινωνία, με σκοπό την την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

Αναλυτικά, ο κ. Μπουρνούς αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η Διοίκηση του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου σταθερά προσηλωμένη  στην αναπτυξιακή πολιτική και στην επίλυση χρονιζόντων θεμάτων της περιοχής,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και τον ΟΑΣΑ Α.Ε. αφού αδειοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών τον Αύγουστο του 2015 η δημοτική συγκοινωνία, μετά την έγκριση όλων των μελετών που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία  του δήμου μας.

Ο δήμος ενεργοποίησε άμεσα τη δημοτική συγκοινωνία ΔΩΡΕΑΝ για τους κατοίκους του δήμου μας.

Το επόμενο βήμα και ο μεγάλος στόχος ήταν η αστική συγκοινωνία.

Το πρώτο βήμα έγινε.

Η αστική συγκοινωνία έφτασε πια στη Ραφήνα.

Στις 7 Ιουλίου 2017 υπογράφτηκε η απόφαση (ΑΔΑ:ΩΡΞΜ46ΨΧΕ3-ΠΥΑ) από τον ΟΑΣΑ Α.Ε. της έλευσης της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα  με μετονομασία της λεωφορειακής γραμμής 314 ως: “ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΡΑΦΗΝΑ”΅,  με αφετηρία το σταθμό του μετρό “Δούκισσας Πλακεντίας” και  τερματικό σταθμό επί της οδού Χρυσ. Σμύρνης στο Ν. Βουτζά, στο ύψος της Χρυσ. Σμύρνης  μεταξύ των οδών Λογοθετίδη και Βενέζη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήρη δικαίωση της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση υλοποίησης προεκλογικής υπόσχεσης και στρατηγικού σχεδιασμού για την επίσημη έλευση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα.

Είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πρώτο βήμα, ένα αίτημα δεκαετιών των συμπολιτών μας, αλλά δεν είναι και το τελευταίο.

Έχουμε όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα για να ολοκληρωθεί και αυτή η κίνηση.

Η δημοτική αρχή άμεσα θα ανακοινώσει τις απαραίτητες  και αναγκαίες συγκοινωνιακές αλλαγές-προσαρμογές ή και προσθέσεις δρομολογίων της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να συνδεθούν άρρηκτα αστική  και δημοτική συγκοινωνία για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των πολιτών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συγκοινωνιακού σχεδιασμού.

Υλοποιούμε με αυτόν τον τρόπο μια ακόμα μεγάλη υπόσχεση προς τους δημότες μας και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτή τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη για τη θετική ανταπόκριση σε ότι αφορά την αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας, αλλά και το θετικό τρόπο που έχει αντιμετωπίσει  συνολικά τα δίκαια αιτήματα για τον εκσυγχρονισμό του  συνδυασμένου δικτύου συγκοινωνιών και μεταφορών στην περιοχή μας, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ για την απόφασή του περί δημιουργίας της νέας αστικής λεωφορειακής γραμμής  314 “ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΠΑΛΛΗΝΗ-ΡΑΦΗΝΑ”  .

Συνεχίζουμε στον επόμενο στόχο…

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου
Ευάγγελος Μπουρνούς»