Χρηματική βοήθεια προς την οικογένεια του 44χρονου υπαλλήλου που έχασε τη ζωή του θα προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

0
274
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 44χρονου υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται από τους αρμόδιους», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε το Σώμα πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του εργαζομένου, θα εισηγηθεί χρηματικό βοήθημα ύψους 5.000 ευρώ για τη στήριξη της οικογένειας του θανόντος, ενώ θα εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει την άμεση πρόσληψη μέλους τους οικογένειάς του στον δήμο.

Τα συλλυπητήρια τους για το θάνατο του συμβασιούχου εξέφρασαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, στην τοποθέτηση της προς τους δημοτικούς συμβούλους έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

«Το ατύχημα έγινε στον εξωτερικό χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και ενώ ο ΧΥΤΑ ήταν κλειστός. Ο χώρος που έγινε το περιστατικό είναι ακατάλληλος και θέλει άμεσα διαμόρφωση», είπε η κ. Εξαδαχτύλου.